Feltöltve:

Kajszi, narancs, szilva, meggy és csipkebogyó lekvárok

timer 120
mood Közepes
person 0 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

cukor3 kilogramm
narancs5 kilogramm
szilva5 kilogramm
citrom2 darab
őrölt fahéj csomag
vaníliás cukor5 csomag
meggy5 kilogramm
Knorr kocsonyásító és tartósító6 csomag
kajszibarack5 kilogramm
passzírozott csipkebogyó4 liter

Kajszi, narancs, szilva, meggy és csipkebogyó lekvárok a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A kimagozott és jól megmosott gyümölcsöt összeturmixoljuk.
Nagy edénybe tesszük és belefacsarjuk a citrom levét, hogy ne barnuljon meg.
A gyümölcshöz öntjük a zselésítőt lassan, állandó keverés mellett, hogy ne legyen csomós. Magas hőfokon, kevergetés mellett főzzük, amíg fel nem forr. Akkor hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Forrástól számított 5 perc után kész.

Az előre elkészített üvegekbe öntjük a lekvárt, lezárjuk a tetejét és szára dunsztba (pléd) tesszük fejjel lefelé. 10 perc után visszafordítjuk és a dunsztba hagyjuk kihűlni.

2. lépés

A narancs lekvárt ugyanúgy készítjük, mint a kajszi lekvárt.

3. lépés

A szilva lekvárt ugyanúgy készítjük, mint a kajszi lekvárt, de a vaníliás cukor helyett őrölt fahéjat használunk.

4. lépés

A meggy lekvárt ugyanúgy készítjük, mint a kajszi lekvárt, de a vaníliás cukor helyett őrölt fahéjat használunk és 2,5 kg helyett 3,5 kg cukrot teszünk bele.

5. lépés

A csipkebogyó lekvárt ugyanúgy készítjük el, mint a többi lekvárt.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 3
Megnézem