Kagylótészta csípős raguval
Kagylótészta csípős raguval
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • oregánó - 1 teáskanál
  • olíva olaj - 2 evőkanál
  • parmezán sajt - 4 dekagramm
  • darált hús - 30 dekagramm
  • kagylótészta - 30 dekagramm
  • mozzarella golyó - 1 darab
  • bébi spenót levél - 8 dekagramm
  • Knorr Penne all’Arrabbiata Alap - 1 csomag
  • édeskömény mag - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A kagylótésztát főzzük meg bő, sós, lobogó vízben.
  2. Közben egy kevés olíva olajon pirítsuk meg a darált húst. Enyhén sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá az édesköményt és az oregánót.
  3. Adjuk hozzá a Knorr-tasak tartalmát, majd kb. 2.5 dl vizet. Kis lángon pároljuk 3-4 percig.
  4. A párolás végén adjuk hozzá a megmosott bébi spenótot és pár másodperc alatt keverjük bele.
  5. A kifőtt tésztát szűrjük le és keverjük össze a raguval. Szórjuk meg reszelt parmezán sajttal és keverjük át újra.
  6. Tegyük a tésztát egy hőálló tálba, majd karikázzunk a tetejére mozzarella sajtot. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe és kb. 10 perc alatt olvasszuk rá a sajtot.