Feltöltve:

Kagylós chowder

timer 45
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

fokhagyma gerezd2 darab
Knorr Tyúkhúsleveskocka2 darab
babérlevél1 darab
burgonya4 darab
tejszín1 dl
hagyma1 darab
kakukkfű ág3 darab
sáfrány2 gramm
zellerszár1 darab
kagyló1 kilogramm
füstölt császárszalonna150 gramm
fokhagymás pirítóskockák a leves megszórásához50 gramm

Elkészítés

1. lépés

Kockázzuk fel a szalonnát, burgonyát, zellert és hagymát. A fokhagymát vágjuk apróra.

2. lépés

Készítsünk töpörtyűt a szalonnából, majd szedjük ki őket a zsiradékból.

3. lépés

A szalonna zsírjában dinszteljük üvegesre a hagymát és fokhagymát, majd adjuk hozzá a zellert, kakukkfüvet és babérlevelet.

4. lépés

Pár perc után adjuk hozzá a burgonyát, öntsünk rá 1 liter forró vizet, tegyük bele a Tyúkhúsleves-kockát, sáfrányt, majd főzzük, míg a burgonya félkész lesz.

5. lépés

Egy másik lábosba öntsünk vizet, mikor forrni kezd tegyük bele a kagylókat. Fedjük le és rázogassuk a lábost, míg a kagylók kinyílnak. Ezután szűrjük le őket és szedjük ki a kagylóhúst.

6. lépés

A kagyló után maradt vizet szűrjük le és adjuk a burgonyához.

7. lépés

Amikor a burgonya megfőtt, adjuk hozzá a kagylóhúst és a tejszínt. Főzzük még kb. 5 percig és vegyük le a tűzről. A levest tálaljuk a pirított szalonnával és fokhagymás pirítóskockákkal.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem