Feltöltve:

Kagylós chowder

timer 45
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

fokhagyma gerezd2 darab
Knorr Tyúkhúsleveskocka2 darab
babérlevél1 darab
burgonya4 darab
tejszín1 dl
hagyma1 darab
kakukkfű ág3 darab
sáfrány2 gramm
zellerszár1 darab
kagyló1 kilogramm
füstölt császárszalonna150 gramm
fokhagymás pirítóskockák a leves megszórásához50 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Kockázzuk fel a szalonnát, burgonyát, zellert és hagymát. A fokhagymát vágjuk apróra.

  2. 2. lépés

    Készítsünk töpörtyűt a szalonnából, majd szedjük ki őket a zsiradékból.

  3. 3. lépés

    A szalonna zsírjában dinszteljük üvegesre a hagymát és fokhagymát, majd adjuk hozzá a zellert, kakukkfüvet és babérlevelet.

  4. 4. lépés

    Pár perc után adjuk hozzá a burgonyát, öntsünk rá 1 liter forró vizet, tegyük bele a Tyúkhúsleves-kockát, sáfrányt, majd főzzük, míg a burgonya félkész lesz.

  5. 5. lépés

    Egy másik lábosba öntsünk vizet, mikor forrni kezd tegyük bele a kagylókat. Fedjük le és rázogassuk a lábost, míg a kagylók kinyílnak. Ezután szűrjük le őket és szedjük ki a kagylóhúst.

  6. 6. lépés

    A kagyló után maradt vizet szűrjük le és adjuk a burgonyához.

  7. 7. lépés

    Amikor a burgonya megfőtt, adjuk hozzá a kagylóhúst és a tejszínt. Főzzük még kb. 5 percig és vegyük le a tűzről. A levest tálaljuk a pirított szalonnával és fokhagymás pirítóskockákkal.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek