Kacsaúsztató
Kacsaúsztató
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person5 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 450 gramm
  • tojás - 5 darab
  • cukor - 1 evőkanál
  • burgonya - 1 darab
  • Globus Majonéz - dl
  • zöldségkeverék - 1 kilogramm

Elkészítés:

  1. A zöldség mixet sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. Közben elkeverjük a tejfölt a majonézzel, a cukorral, a citromlével, majd sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük a kihűlt zöldségekkel.
  2. A tojásokat megfőzzük és kettévágjuk. A főtt krumplit megpucoljuk, összenyomkodjuk és kis golyókat formázunk belőle: ez lesz a kacsa feje. Egész borsból és sárgarépából elkészítjük a kacsa szemét, csőrét, a szárnya pedig zöldséglevél. Végül ráültetjük a salátára.