Kacsaszív szilvaszószban, jázminrizzsel a Főételek kategóriában
A kacsaszíveket tisztítsuk meg és vágjuk félbe. A hagymát pucoljuk meg és szeleteljük fel.
Egy serpenyőben, vagy lábosban forrósítsunk föl olajat. Pirítsuk meg rajta enyhén a hagymát.
Közben forraljunk föl egy fazékban vizet. Csak enyhén sózzuk meg. Mikor lobog, akkor öntsük hozzá a rizst, mintha tésztát főznénk. Kavarjuk meg, hogy ne tapadjon meg, majd újraforrástól kezdve kb. 10 perc alatt főzzük készre. Ezután szűrjük le, majd tálaljuk az ételhez köretkén.
(A jázminrizs vizét csak enyhén kell megsózni, mert különleges, parfümös illata és íze eltűnne.)
Majd adjuk hozzá a kacsaszíveket. Enyhén sózzuk, borsozzuk és pirítsuk addig, míg majdnem elfőtte a levét.
Ekkor adjuk hozzá a Knorr Édes-Savanyú Csirke alapot és öntsünk hozzá kb. 3 dl vizet. Közepes lángon főzzük készre mintegy 5 perc alatt.
Tálaljuk a jázminrizzsel és valamilyen zölddel, spenóttal, mángolddal, vagy pak choi-jal. Megszórhatjuk frissen vágott koriander zölddel.