Kacsaszív pikáns vadas mártással
Kacsaszív pikáns vadas mártással
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 800 milliliter
  • petrezselyem zöld - 1 csomag
  • olaj - 2 evőkanál
  • tejszín - 200 milliliter
  • kapribogyó - 3 teáskanál
  • Knorr Vadas alap - 2 csomag
  • közepes csemege uborka - 4 darab
  • savanyú uborka lé - 200 milliliter
  • kacsaszív - 1 kilogramm
  • Globus Mustár - 2 teáskanál

Elkészítés:

  1. A szíveket tisztítsuk meg és vágjuk szeletekre, ha kisebbek, akkor csak hosszában félbe. Egy forró serpenyőben, vagy széles aljú lábosban egy kis olajon pirítsuk meg a szív szeleteket.
  2. Közben csíkozzuk fel a savanyú uborkát. Ha a szív alól már elfőztük a szaftot, akkor adjuk hozzá az uborka csíkokat és a kapribogyókat.
  3. Egy percet pároljuk együtt, majd adjuk hozzá a vizet és az uborkalét. Ehhez adjuk hozzá a Knorr Vadas alapot, majd keverjük el benne. Adjuk hozzá a mustárt is és főzzük kb. 15-20 percet, míg a szív szeletek megfőnek.
  4. A végén adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk át még egyszer. Szórjuk meg friss petrezselyem zölddel és frissen őrölt fekete borssal. Tálaljuk rizzsel, vagy tésztával.