Rama Vajas Íz | 20 dekagramm |
---|---|
kakukkfű | 2 darab |
vöröshagyma | 2 darab |
tojás | 2 darab |
fokhagymagerezd | 2 darab |
Delikát ételízesítő | 2 teáskanál |
búzaliszt | 40 dekagramm |
snidling | 4 darab |
fehérbor | 1 dl |
zöldborsó | 20 dekagramm |
fekete őrölt bors | 1 teáskanál |
növényi olaj | 1 dl |
kacsacomb | 4 darab |
durvára őrölt szines-bors | 1 teáskanál |
Kacsasült zöldborsós- tarhonyával a Főételek kategóriában
A lisztből tojásból tésztát gyúrunk. Ha kell annyi vizet adunk hozzá hogy kemény állagú tésztát kapjunk.
Amikor, jól kigyúrtuk, káposztareszelőn egy előre kiterített pamutabroszra ráreszeljük.
Száradni hagyjuk.
A megolvasztott margarinba belerakjuk a felaprított hagymát, fokhagymát, majd hozzáadjuk a megmosott, feldarabolt kacsacombokat. 4-5 percig mindkét oldalán fehéresre sütjük.Ezután hozzáadjuk a fűszereket, valamint a bort. Fedő alatt, alacsony hőfokon puhára pároljuk. Ha a levét elfőtte, de még nem puha a hús, pótolhatjuk a levet egy kevés húsleves, vagy tej, esetleg víz hozzáadásával, mindaddig amíg a hús nem puha.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, belerakjuk a tarhonyát, majd állandó keverés mellett barnás színűre pirítjuk, vigyázva, hogy meg ne égjen.Amikor kellően megpirult, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a zöldborsót, sót, borsot, összekavarjuk, -ha nem mirelit borsót használunk kb. 2 dl vizet adunk hozzá, lefedve addig pároljuk, amíg a víz el nem fő, a tarhonya meg nem puhul.
Amikor a hús megsül, a tarhonya is megpuhul. Tálaljuk.