Feltöltve:

Kacsasült párolt lila káposztával

timer 150
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz2 evőkanál
majoránna csomag
olaj1 evőkanál
cukor2 evőkanál
1 evőkanál
ecet1 evőkanál
kacsa1 kilogramm
őrölt bors1 evőkanál
lilakáposzta1 kilogramm
savanyú alma4 darab
lecsó1 evőkanál
Knorr szárnyas fűszerkeverék1 darab

Kacsasült párolt lila káposztával recept.

Elkészítés

1. lépés

A kacsát szépen megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk, majd szárazra töröljük.
Bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és a sóval. Kacsasütőbe rakjuk a zsírt, a feldarabolt kacsát és lefedve 200 fokon sütjük saját levében. Időnként megnézzük és meglocsoljuk.
Kb. 2 óra alatt sül meg, de mielőtt kész, beledobjuk a cikkekre vágott almát is.

2. lépés

A káposztát megtisztítjuk, a torzsáját kivágjuk és nem túl vékonyra felszeleteljük, majd félretesszük.
Egy edénybe beleöntjük az olajat és a cukrot karamelizáljuk rajta. Rátesszük a káposztát, összekeverjük, rászórjuk a sót, felengedjük fél deciliter vízzel, befűszerezzük és az ecetet is rátesszük. Fedő alatt, lassú tűzön pároljuk. Időnként megkeverjük addig, amíg puha lesz.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem