Kacsasült párolt lila káposztával recept.
A kacsát szépen megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk, majd szárazra töröljük.
Bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és a sóval. Kacsasütőbe rakjuk a zsírt, a feldarabolt kacsát és lefedve 200 fokon sütjük saját levében. Időnként megnézzük és meglocsoljuk.
Kb. 2 óra alatt sül meg, de mielőtt kész, beledobjuk a cikkekre vágott almát is.
A káposztát megtisztítjuk, a torzsáját kivágjuk és nem túl vékonyra felszeleteljük, majd félretesszük.
Egy edénybe beleöntjük az olajat és a cukrot karamelizáljuk rajta. Rátesszük a káposztát, összekeverjük, rászórjuk a sót, felengedjük fél deciliter vízzel, befűszerezzük és az ecetet is rátesszük. Fedő alatt, lassú tűzön pároljuk. Időnként megkeverjük addig, amíg puha lesz.