Kacsa szőlővel
Kacsa szőlővel
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 2 darab
  • fehér bor - 1 dl
  • kacsamell - 2 darab
  • szőlő - 0.5 kilogramm
  • citrom leve és héja - 1 darab

Elkészítés:

  1. A kacsamell bőrét vagdossuk be. Az egyik tyúkhúsleves kockát nyomkodjunk el egy evőkanál olajban és jól dörzsöljük be vele a kacsamellet.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Forrósítsunk fel egy serpenyőt, tegyünk bele egy kevés olajat. A kacsamelleket a bőrös felükön kezdjük el pirítani, míg pirosak nem lesznek. Dobjunk melléjük 2-3 fokhagyma gerezdet vékonyra vágva. Majd fordítsuk meg a húsokat és enyhén pirítsuk meg a másik felüket is. Ezután tegyük őket egy tűzálló tálba és helyezzük őket a sütőbe. Mérettől függően süssük őket 8-12 percig. A sütőből kivéve pihentessük őket 5-6 percig.
  3. Egy lábosban melegítsünk föl egy kevés margarint és forgassuk át rajta a megmosott szőlőszemeket. Öntsünk rá egy pohár forró vizet, a fél citrom levét és a fehérbort. Dobjuk bele a másik leveskockát, majd forraljuk fel. Közepes-kis lángon főzzük a mártást, míg egy kicsit besűrűsödik és elfő az alkohol. A végén öntsük hozzá a pihentetett kacsamellből kicsöpögő szaftot is. Reszeljük rá a citrom héját és keverjük el a mártásban.
  4. A kacsamelleket szeleteljük föl az izomrostokra merőlegesen és tálaljuk a fehérboros szőlőmártással.