Kacsa lakoma recept.
A kacsát megtisztítjuk, szárazra töröljük. Sóval borssal ízesítjük( kívül, belül). Belsejébe szórunk majoránnát.
A belsejébe szegfűszeggel tűzdelt narancsot teszünk illetve hagymát.
Anyagedényt előkészítjük, majd a kacsát beletesszük. 180-200 fokon sütjük, kb 2 óráig.
Sütés közben folyamatosan locsolgatjuk a pecsenyelével, illetve mézzel kevert sörrel.
Addig a májat betekerjük bacon-ba és már mikor majdnem kész a kacsa mellé tesszük és együtt készre sütjük.
Közben a káposztát legyaluljuk, kissé sózzuk.
Olajat hevítünk, és cukrot karamellizálunk rajta, majd rádobjuk a káposztát.
Ízesítjük borssal, őrölt köménnyel és kevés víz hozzáadásával készre pároljuk, ecettel ízesítjük.
Tálalásnál a kacsát feldaraboljuk és a káposztával tálaljuk.