Kacsa galantin a Főételek kategóriában
Csontozzuk ki a kacsát - vágjuk éles késsel a csont mentén, igyekezve, hogy a bőrét ne vágjuk át.
Szórjuk be a hús mindkét oldalát Knorr Sült csirke Fűszerkeverékkel és pihentessük minimum egy órát a hűtőben.
Áztassuk be a zsemlét vízbe, csavarjuk ki, majd keverjük össze a darált hússal. Adjuk hozzá a reszelt narancshéjat, mazsolát, diót és apróra vágott petrezselymet. Keverjük össze és ízesítsük borssal.
Tegyük a tölteléket a húsra, majd tekerjük össze. Kössük össze a húst erős fehér cérnával, nehogy szétnyíljon sütés közben.
Tegyük a húst sütőzacskóba és süssük kb. 60 percig 180 fokon. Miután kivettük, pihentessük 10-15 percig.
A kacsa galantint tálaljuk melegen lila káposztával vagy hidegen hideg sültként.