Feltöltve:

Julika vasutasa

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

Ráma15 dekagramm
porcukor25 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tojássárgája4 darab
tej2 dl
liszt30 dekagramm
sütőpor1 csomag
darált dió8 dekagramm
kakaópor2 evőkanál

Tetejére

baracklekvár1 darab
tojásfehérje3 darab
cukor20 dekagramm
citromlé1 kávéskanál

Elkészítés

1. lépés

A Ramát a kétféle cukorral és a négy tojássárgával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, valamint a sütőporral elkevert lisztet. A masszát kettéválasztjuk. Az egyikbe a darált diót, a másikba a kakaóport keverjük el. Tortaformában egymásra öntjük, elsimítjuk és megsütjük. Amikor már majdnem megsült, a tészta tetejét lekvárral megkenjük és rákanalazzuk a tojásfehérjéből, cukorból és citromléből kevert habot. Ezután visszatoljuk a sütőbe és rózsaszínűre sütjük a tetejét.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem