Feltöltve:

Júlia lepénye

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tej2.85 dl
teljes kiőrlésű búzaliszt50 dekagramm
élesztő3 dekagramm
Ráma12.5 dekagramm
cukor12 dekagramm
1 csipetnyi
tojás1 darab
tojássárgája1 darab
szeletelt mogyoró15 dekagramm
barna cukor10 dekagramm
Ráma12.5 dekagramm
őrölt fahéj1 teáskanál
porcukor10 dekagramm

Júlia lepénye a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Melegítsünk meg 1,6 dl tejet egy lábasban. Szitáljunk 40 dkg lisztet egy tálba, a közepébe nyomjunk mélyedést, és morzsoljuk bele az élesztőt, majd öntsük rá a tejet. Az egészet lazán gyúrjuk össze, és kelesszük meleg helyen kb. 20 percig. Dolgozzunk bele 6 dkg Ramát, 4 dkg cukrot, sót, tojást és tojássárgát. Formáljunk belőle gömböt, és letakarva addig kelesszük, amíg duplájára nő. Forraljuk fel a maradék tejet a maradék Ramával egy lábasban, és keverjük bele a mogyorószeleteket, a maradék cukrot, és forraljuk 5 percig. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A tésztát tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe, és nyújtsuk ki. Kenjük meg a mogyorós masszával. A maradék, teljes kiőrlésű búzalisztet keverjük össze a barna cukorral, a Ramával, az őrölt fahéjjal, dolgozzuk morzsássá, majd szórjuk a süteményre, és kelesszük még 10 percig. Ezután süssük a sütő középső szintjén kb. 35 percig. Közben a porcukrot keverjük össze 3 evőkanál vízzel, és forrósítsuk fel egy lábasban. Tálalás előtt kenjük meg a süteményt a cukormázzal.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem