Feltöltve:

Júlia lepénye

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tej2.85 dl
teljes kiőrlésű búzaliszt50 dekagramm
élesztő3 dekagramm
Ráma12.5 dekagramm
cukor12 dekagramm
1 csipetnyi
tojás1 darab
tojássárgája1 darab
szeletelt mogyoró15 dekagramm
barna cukor10 dekagramm
Ráma12.5 dekagramm
őrölt fahéj1 teáskanál
porcukor10 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Melegítsünk meg 1,6 dl tejet egy lábasban. Szitáljunk 40 dkg lisztet egy tálba, a közepébe nyomjunk mélyedést, és morzsoljuk bele az élesztőt, majd öntsük rá a tejet. Az egészet lazán gyúrjuk össze, és kelesszük meleg helyen kb. 20 percig. Dolgozzunk bele 6 dkg Ramát, 4 dkg cukrot, sót, tojást és tojássárgát. Formáljunk belőle gömböt, és letakarva addig kelesszük, amíg duplájára nő. Forraljuk fel a maradék tejet a maradék Ramával egy lábasban, és keverjük bele a mogyorószeleteket, a maradék cukrot, és forraljuk 5 percig. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A tésztát tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe, és nyújtsuk ki. Kenjük meg a mogyorós masszával. A maradék, teljes kiőrlésű búzalisztet keverjük össze a barna cukorral, a Ramával, az őrölt fahéjjal, dolgozzuk morzsássá, majd szórjuk a süteményre, és kelesszük még 10 percig. Ezután süssük a sütő középső szintjén kb. 35 percig. Közben a porcukrot keverjük össze 3 evőkanál vízzel, és forrósítsuk fel egy lábasban. Tálalás előtt kenjük meg a süteményt a cukormázzal.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem