Juhtúrós pogi
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 500 gramm
  • juhtúró - 250 gramm
  • tehéntúró - 250 gramm
  • Ráma - 500 gramm
  • tojássárga - 2 darab
  • élesztő - 30 gramm
  • só - 18 gramm

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát és 20 percig hűtőben pihentetjük.
  2. Kinyújtjuk a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenjük le tojással, majd hajtsuk rá a tészta másik felét. A tésztát forgassuk el 90 fokkal, majd ismételjük meg az előző műveletet.
  3. Végül nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát és kis - maximum 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrjuk ki, tojással kenjük meg, majd 10 perc pihentetés után tegyük a sütőbe.
  4. Az előmelegített 200 °C-os sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük a pogácsákat. Addig süssük őket, amíg mindegyiknek szép világosbarna színe nem lesz.