Juhtúrós pogi
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    -

    • liszt - 500 gramm
    • juhtúró - 250 gramm
    • tehéntúró - 250 gramm
    • Ráma - 500 gramm
    • tojássárga - 2 darab
    • élesztő - 30 gramm
    • só - 18 gramm

    Elkészítés:

    1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát és 20 percig hűtőben pihentetjük.
    2. Kinyújtjuk a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenjük le tojással, majd hajtsuk rá a tészta másik felét. A tésztát forgassuk el 90 fokkal, majd ismételjük meg az előző műveletet.
    3. Végül nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát és kis - maximum 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrjuk ki, tojással kenjük meg, majd 10 perc pihentetés után tegyük a sütőbe.
    4. Az előmelegített 200 °C-os sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük a pogácsákat. Addig süssük őket, amíg mindegyiknek szép világosbarna színe nem lesz.