liszt | 500 gramm |
---|---|
juhtúró | 250 gramm |
tehéntúró | 250 gramm |
Ráma | 500 gramm |
tojássárga | 2 darab |
élesztő | 30 gramm |
só | 18 gramm |
Juhtúrós pogi recept.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát és 20 percig hűtőben pihentetjük.
Kinyújtjuk a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenjük le tojással, majd hajtsuk rá a tészta másik felét. A tésztát forgassuk el 90 fokkal, majd ismételjük meg az előző műveletet.
Végül nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát és kis - maximum 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrjuk ki, tojással kenjük meg, majd 10 perc pihentetés után tegyük a sütőbe.
Az előmelegített 200 °C-os sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük a pogácsákat. Addig süssük őket, amíg mindegyiknek szép világosbarna színe nem lesz.