Juhtúrós pogi recept.
A gyúródeszkán átszitálom a finomlisztet, elkeverem benne a sót, hozzáadom a Ramát, a juhtejből készült túrósajtot (brindzát), a jó sűrű tejfölben, esetleg tejben, elkevert élesztőt és a tojást. (Ügyeljünk arra, hogy a tejfölt legalább fél órával hamarabb kivegyük a hűtőből, semmiképp se legyen hideg.) Összegyúrom, és a tésztát jól kidolgozom. A tésztából cipót formálok, és másfél órát pihentetem meleg helyen. Lisztezett gyúródeszkán kb. 1 cm vastagságúra kinyújtom, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatom, késsel bevagdalom, utánaformázom és Ramával megkent tepsibe rakom, majd kis ideig még pihentetem. Tetejüket tojássárgával megkenem, 200 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütöm, majd a hőfokot leveszem 175 fokra, és kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütöm.