Feltöltve:

Juhtúrós sztrapacska

timer 85
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl1 darab
tojás2 darab
füstölt szalonna15 dekagramm
liszt40 dekagramm
lilahagyma1 darab
krumpli1 kilogramm
juhtúró30 dekagramm

Juhtúrós sztrapacska a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A szalonnát kockázzuk fel és süssük ki a zsírját. Majd vegyük ki a szalonnakockákat, hogy jó ropogósak legyenek.

2. lépés

A meghámozott és megmosott krumplit reszeljük le a reszelő kis lyukú felén. Tegyük szűrőbe, hogy jól csöpögjön ki, sőt, kézzel is csavarjuk ki belőle a felesleges vizet.

3. lépés

Ezután keverjük össze a liszttel, tojással és sóval. Adjunk hozzá 1-2 evőkanállal a még folyékony zsírból. A nokedlinél valamivel keményebb tésztát kell kapjunk. (Figyeljünk arra, hogy a liszt mennyisége kicsit változhat attól függően, hogy mennyire volt vizes a krumplink.)

4. lépés

Szaggassuk forró, Delikáttal ízesített vízbe és főzzük ki. Miután feljöttek a víz színére, még hagyjuk 4-5 percig főni őket.

5. lépés

Ezután forgassuk át őket még egy kis zsírban és a juhtúróban. Így a juhtúró is éppen megolvad benne. Tálaljuk a sült szalonnakockákkal, lila hagyma karikákkal és tejföllel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem