Feltöltve:

Juhtúrós sztapacska sajtos csirkemellel

timer 80
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

csirkemell2 darab
tejföl4 dl
paradicsom2 darab
burgonya1 kilogramm
búzaliszt50 dekagramm
Főzőtejszín2 dl
trappista sajt4 szelet
füstölt sajt4 szelet
juhtúró20 dekagramm
csemege szalonna20 dekagramm

Juhtúrós sztapacska sajtos csirkemellel a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A csirkemelleket félbe vágjuk úgy, hogy 4 tömör húst kapjunk, majd azokat is a közepénél úgy bevágjuk,hogy szét tudjuk nyitni. Borsozzuk és mindegyikbe beleteszünk egy-egy szelet sajtot.

2. lépés

A tetejére füstölt sajtot és paradicsomkarikákat. Oregánóval megszórjuk, leöntjük a tejszínnel és 200 fokon 1 órát sütjük.
Felteszünk vizet forralni a sztrapacska kiszaggatásához.Meghámozzuk a krumplit, kis lukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadunk sót, kb 1 kanállal, és a lisztet,majd jól összekeverjük.

3. lépés

Ha felforrt a vizünk, teszünk bele 1 kanál sót, és kiszaggatjuk a sztrapacskát. Akkor jó amikor feljön a víz felszínére. Leszűrjük, és hideg víz alá tesszük,majd lecsöpögtetjük.

4. lépés

Kockákra vágjuk a szalonnát és kis lángon megpirítjuk.A zsírját sütés közben mindig öntsük le róla.Tálalásnál a sztrapacskára tegyünk juhtúrót,szalonnát a tetejére tejfölt és tegyük mellé az ízletes húst.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem