Juhtúrós rakott krumpli a Főételek kategóriában
Sós vízben főzzük meg héjában a krumplit. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Kevés olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk-pároljuk 4-5 percig, közepes lángon, vagy amíg saját levét el nem fövi.
Majd adjuk hozzá a Knorr Carbonara alapot és öntsük fel a tejjel. Folyamatosan kevergetve, újraforrástól számítva főzzük kb. 2 percig.
A megfőtt burgonyát hámozzuk meg, szeleteljük fel. Egy margarinnal kikent hőálló edénybe tegyünk egy réteg szeletelt krumplit, majd öntsük rá a húsos szószt és fedjük be egy újabb réteg krumplival. Morzsoljuk a tetejére a juhtúrót és csöpögtessük meg egy kevés olíva olajjal. Tegyük 180 °C-ra előmelegített sütőbe és süssük készre kb. 10-15 perc alatt. Közben a meghámozott és kimagozott paradicsomot vágjuk apró kockákra és tálalás előtt szórjuk meg a rakott krumpli tetejét vele.