Feltöltve:

Joghurttorta szőlővel

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A töltelékhez és díszítéshez

tejszín2.5 dl
cukor4 evőkanál
joghurt30 dekagramm
zselatinlap8 darab
szőlő40 dekagramm
tortabevonó zselé1 csomag
szőlőlé2.5 dl
szeletelt mandula5 dekagramm

A tésztához

liszt7.5 dekagramm
1 csipetnyi
tojás2 darab
étkezési keményítő5 dekagramm
cukor10 dekagramm
Ráma10 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A Ramát és a cukrot habosra keverjük. A keményítőt és a tojást apránként hozzáadjuk. A sót és a lisztet is keverjük hozzá. A tésztát egy 24 cm átmérőjű formába töltjük, és megsütjük.

  2. 2. lépés

    A zselatinlapokat beáztatjuk. A joghurtot és a cukrot összekeverjük. A zselatint nedvesen addig melegítjük, amíg feloldódik. A joghurtot folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük, majd lehűtjük.

  3. 3. lépés

    A tejszínt keményre verjük, amikor kezd sűrűsödni, a joghurtot hozzáöntjük. A kihűlt tortalapra öntjük és elsimítjuk. A szőlőszemeket megfelezzük, kimagozzuk, és rátesszük a megszilárdult krémre. Újra lehűtjük.

  4. 4. lépés

    A tortabevonó zselét a szőlőlében kevergetés mellett addig melegítjük, amíg besűrűsödik, majd ráöntjük a gyümölcs tetejére. A mandulát megpirítjuk, és azzal díszítjük a torta szélét.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem