Feltöltve:

Joghurtos szőlőtorta

timer 45
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

darált háztartási keksz30 dekagramm
porcukor3 evőkanál
Ráma7 dekagramm
rum2 evőkanál
kakaópor1 evőkanál
tej1 darab
natúr joghurt4 dl
porcukor4 evőkanál
piros szőlő40 dekagramm
zselatinpor1 csomag
tej a zselatin feloldásához1 dl

Elkészítés

1. lépés

A darált háztartási kekszet a porcukorral együtt szórjuk keverőedénybe, majd adjuk hozzá a Ramát, a rumot, a kakaóport, és annyi tejet, hogy könnyen gyúrható tésztamasszát kapjunk. Csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen.

2. lépés

A tésztát kekszmorzsával megszórt nyújtólapon nyújtsuk akkorára, hogy ki tudjunk bélelni vele egy négyszögletes, folpackkal beterített formát, majd tegyük a hűtőbe.

3. lépés

Közben a joghurtot a porcukorral keverjük simára és szórjuk bele a hosszában félbevágott, kimagozott szőlőszemeket. A zselatint öntsük a forró tejbe, húzzuk le a tűzről, és addig kevergessük, amíg teljesen feloldódik, majd gyors mozdulatokkal keverjük a szőlős joghurthoz.

4. lépés

Öntsük a keksztésztával kibélelt tortaformába, kicsit rázogassuk meg a formát, hogy tömörödjön és 2-3 óráig hagyjuk a hűtőben dermedni.

5. lépés

Amikor teljesen megdermedt, borítsuk ki a formából, húzzuk le róla a folpackot, és forró vízbe mártott késsel vágjuk ujjnyi vastag szeletekre. Piros szőlővel és friss mentával díszíthetjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem