liszt | 7.5 dekagramm |
---|---|
tojás | 6 darab |
kristálycukor | 22.5 dekagramm |
vaníliás cukor | 2 csomag |
kakaópor | 3 evőkanál |
étkezési keményítő | 7.5 dekagramm |
sütőpor | 1.5 teáskanál |
só | 1 csipetnyi |
olvasztott Rama | 1 evőkanál |
étolaj | 1 evőkanál |
---|---|
étcsokoládé | 30 dekagramm |
banánjoghurt | 3 darab |
zselatin | 1 dekagramm |
tejszín | 2 dl |
Joghurtos kupola a Desszertek kategóriában
A szétválasztott tojások sárgáját 6 evőkanál vízzel, a cukorral, a vaníliás cukorral felhabosítjuk, amíg sűrű krémet kapunk. A tojásfehérjét sóval kemény habbá verjük, és a sárgájához keverjük. A lisztet összekeverjük az étkezési keményítővel, a kakaóval és a sütőporral, majd a tojásos krémhez adjuk. A piskótamasszát sütőpapírral kibélelt sütőlapra kenjük, és előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Sütés után még melegen, a sütőpapírt megnedvesítjük, és lehúzzuk a tésztáról, és így hagyjuk kihűlni. A tésztából a kupolalakú formákat felhasználva kör alapokat vágunk ki, amelyekre később a joghurtos krém kerül. A tejszínt felverjük, hozzákeverjük a banánjoghurtot, reszelünk bele 5 dkg étcsokoládét. A zselatint előírás szerint alkalmazzuk, és a krémhez keverjük. A krémet kupolaformájú kis formákba töltjük, és hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap a krémet kiborítjuk a piskótatészta-alapokra. A többi étcsokoládét gőz felett megolvasztjuk, teszünk bele egy kanál olajat, és ezzel az olvasztott csokoládéval leöntünk mindegy egyes kis kupolát. Megvárjuk, amíg a csokoládé megszilárdul rajta, illetve hűtőben dermesztjük tovább.