Feltöltve:

Joghurtos Charlotte torta

timer 130
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

Piskóta

tojás8 darab
liszt8 evőkanál
cukor8 evőkanál
1 csipetnyi
szilvalekvár a kenéshez1 kevés

krem

tejszínhab8 dl
habfixáló1 csomag
tasakos zselatin1 kis
erdei gyümölcsös joghurt (nagy poharas)1 darab
porcukor20 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A 8 tojásból, a 8 ek. lisztből, a 8 ek. cukorból és a csipet sóból hagyományos módon piskótát sütünk, egy sütőpapírral kibélelt, vagy Ramával kikent, lisztezett tepsiben.

  2. 2. lépés

    Langyosra hűtjük és vízszintesen kettévágjuk. Az így kapott két lapot lekvárral megkenjük, feltekerjük, fóliába csomagoljuk és félretesszük, amíg teljesen ki nem hűl.

  3. 3. lépés

    Habbá verünk 6 dl tejszínt, nem túl keményre. 2 dl-t félreteszünk a díszítéshez. Amikor már majdnem jó, hozzáadjuk a porcukrot és a habfixálót, majd fél percig tovább verjük. Lefedjük és hűtőbe tesszük.

  4. 4. lépés

    Folpackal kibélelünk egy kerek, 2 literes, kb. 30 cm átmérőjű műanyag tálat. A már kihűlt piskótatekercseket kb 7 mm vastag szeletekre vágjuk és kibéleljük velük a tál belsejét.

  5. 5. lépés

    A zselatint beleöntjük egy kis tálba és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Kb. 2-3 percig mikróban oldjuk, 20 másodpercenként vegyük ki és keverjük meg. Vigyázzunk, hogy ne forrjon fel, különben elveszti a zselésítő, megkötőképességét. Mikor már átlátszó, akkor jó. Tegyük félre kicsit hűlni.

  6. 6. lépés

    A hűtőben pihentetett tejszínhabot elővesszük, hozzáöntjük a joghurtot, a porcukrot és habverővel lassú fokozaton összekeverjük. Amikor már egynemű, hozzáöntjük a zselatint, fél percig keverjük és kész is a krém.

  7. 7. lépés

    A krém felét a piskótatekercs szeletekkel kibélelt tálba öntjük, elegyengetjük, a maradék szeletekkel lefedjük. A krém másik felét erre öntjük, elegyengetjük és a maradék piskótával lefedjük.

  8. 8. lépés

    Lefóliázzuk, hogy ne száradjon ki, majd 2-3 órára hűtőbe rakjuk. Erre azért van szükség, hogy megkössön a krémben a zselatin és kicsit megdermedjen az egész torta.

  9. 9. lépés

    Pihentetés után levesszük a fóliát, rárakunk egy lapos tányért és egy hirtelen mozdulattal az egészet megfordítjuk. Kicsomagoljuk és a félretett habbal tetszés szerint díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0