Feltöltve:

Joghurtos Charlotte torta

timer 130
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

Piskóta

tojás8 darab
liszt8 evőkanál
cukor8 evőkanál
1 csipetnyi
szilvalekvár a kenéshez1 kevés

krem

tejszínhab8 dl
habfixáló1 csomag
tasakos zselatin1 kis
erdei gyümölcsös joghurt (nagy poharas)1 darab
porcukor20 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A 8 tojásból, a 8 ek. lisztből, a 8 ek. cukorból és a csipet sóból hagyományos módon piskótát sütünk, egy sütőpapírral kibélelt, vagy Ramával kikent, lisztezett tepsiben.

2. lépés

Langyosra hűtjük és vízszintesen kettévágjuk. Az így kapott két lapot lekvárral megkenjük, feltekerjük, fóliába csomagoljuk és félretesszük, amíg teljesen ki nem hűl.

3. lépés

Habbá verünk 6 dl tejszínt, nem túl keményre. 2 dl-t félreteszünk a díszítéshez. Amikor már majdnem jó, hozzáadjuk a porcukrot és a habfixálót, majd fél percig tovább verjük. Lefedjük és hűtőbe tesszük.

4. lépés

Folpackal kibélelünk egy kerek, 2 literes, kb. 30 cm átmérőjű műanyag tálat. A már kihűlt piskótatekercseket kb 7 mm vastag szeletekre vágjuk és kibéleljük velük a tál belsejét.

5. lépés

A zselatint beleöntjük egy kis tálba és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Kb. 2-3 percig mikróban oldjuk, 20 másodpercenként vegyük ki és keverjük meg. Vigyázzunk, hogy ne forrjon fel, különben elveszti a zselésítő, megkötőképességét. Mikor már átlátszó, akkor jó. Tegyük félre kicsit hűlni.

6. lépés

A hűtőben pihentetett tejszínhabot elővesszük, hozzáöntjük a joghurtot, a porcukrot és habverővel lassú fokozaton összekeverjük. Amikor már egynemű, hozzáöntjük a zselatint, fél percig keverjük és kész is a krém.

7. lépés

A krém felét a piskótatekercs szeletekkel kibélelt tálba öntjük, elegyengetjük, a maradék szeletekkel lefedjük. A krém másik felét erre öntjük, elegyengetjük és a maradék piskótával lefedjük.

8. lépés

Lefóliázzuk, hogy ne száradjon ki, majd 2-3 órára hűtőbe rakjuk. Erre azért van szükség, hogy megkössön a krémben a zselatin és kicsit megdermedjen az egész torta.

9. lépés

Pihentetés után levesszük a fóliát, rárakunk egy lapos tányért és egy hirtelen mozdulattal az egészet megfordítjuk. Kicsomagoljuk és a félretett habbal tetszés szerint díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem