1. lépés
A piskótát hagyományos módon elkészítem: a tojássárgát a porcukorral fehéredésig keverem, majd beledolgozom a lisztet és óvatosan beleforgatom a kemény habbá vert fehérjét. Ramával kikent és kilisztezett kapcsos tortaformában (24 cm-es) 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütöm. Kihűtöm és a formába visszateszem. A joghurtot elkeverem a porcukorral és az apró kockára vágott barackbefőtt háromnegyed részével. Meleg vízben a 2 dkg zselatint feloldom, langyosan belekeverem a joghurtos krémbe, majd óvatosan beleforgatom a tejszínhabot. A krémet ráöntöm a piskótára, hűtőbe teszem 2 -3 órára és miután megszilárdult, a torta tetejét a maradék, nagyon vékony cikkekre vágott barackkal díszítem. 2 dl befőttlével, 1 dkg zselatinnal és 6 dkg cukorral zselét főzök. Langyosra hűtöm, majd egyenletesen bevonom vele a gyümölcsöt, a közepéről kifele haladva. Ha a zselé megszilárdult, a tortát a forma oldala mentén éles késsel meglazítom, az oldalát tejszínhabbal díszítem.
Hozzászólások