Feltöltve:

Joghurtos baracktorta

timer 45
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Piskóta

tojás3 darab
porcukor3 evőkanál
liszt3 evőkanál

krem

natúr joghurt3 pohár
porcukor25 dekagramm
habtejszín (a növényi könnyebben kezelhető)5 dl
őszibarackbefőtt és a leve1 doboz
víz1 dl
zselatinpor3 dekagramm

Díszítés

tejszínhab1 darab
őszibarackszeletek1 darab

Elkészítés

1. lépés

A piskótát hagyományos módon elkészítem: a tojássárgát a porcukorral fehéredésig keverem, majd beledolgozom a lisztet és óvatosan beleforgatom a kemény habbá vert fehérjét. Ramával kikent és kilisztezett kapcsos tortaformában (24 cm-es) 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütöm. Kihűtöm és a formába visszateszem. A joghurtot elkeverem a porcukorral és az apró kockára vágott barackbefőtt háromnegyed részével. Meleg vízben a 2 dkg zselatint feloldom, langyosan belekeverem a joghurtos krémbe, majd óvatosan beleforgatom a tejszínhabot. A krémet ráöntöm a piskótára, hűtőbe teszem 2 -3 órára és miután megszilárdult, a torta tetejét a maradék, nagyon vékony cikkekre vágott barackkal díszítem. 2 dl befőttlével, 1 dkg zselatinnal és 6 dkg cukorral zselét főzök. Langyosra hűtöm, majd egyenletesen bevonom vele a gyümölcsöt, a közepéről kifele haladva. Ha a zselé megszilárdult, a tortát a forma oldala mentén éles késsel meglazítom, az oldalát tejszínhabbal díszítem.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem