Feltöltve:

Joghurtos, almás kevert sütemény

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

natúr joghurt1 pohár
cukor3 dl
tojás4 darab
őrölt fahéj1 kávéskanál
citrom reszelt héja1 darab
olvasztott Rama2 dl
liszt6 dl
sütőpor1 csomag
kakaópor1 csapott evőkanál
nagyobb alma4 darab
sütőpapír a tepsibe1 kevés

A krémhez

karamell pudingpor1 csomag
cukor10 dekagramm
Ráma15 dekagramm

A bevonathoz, díszítéshez

tortabevonó csokoládé1 tábla

Elkészítés

1. lépés

Először az almákat meghámozzuk, magházat eltávolítjuk és vékonyabb gerezdekre szeleteljük. Citromlével egy kicsit ecseteljük le, hogy az alma ne barnuljon meg.

2. lépés

A tészta hozzávalóiból a szétválasztott tojások fehérjéjét a cukorral keményre verjük, utána hozzákeverjük a tojások sárgáját és apránként a többi hozzávalókat a kakaó kivételével. A massza 2/3 részét a kibélelt tepsibe öntjük, a megmaradt 1/3 részbe keverjük a kakaót, majd a sárga tésztára folyatjuk.

3. lépés

Egy villával egy kicsit megcifrázzuk. Előmelegített sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg kezd egy kicsit megkötni a teteje. Ekkor kivesszük a sütőből és rárakosgatjuk az almagerezdeket, majd visszatesszük és tűpróbáig sütjük.

4. lépés

A tésztát kihűtjük, a pudingport a tejjel felfőzzük. A Ramát a cukorral kihabosítjuk és kanalanként a meleg pudingot belekeverjük, majd a tésztára simítjuk.

5. lépés

Dermedésig a hűtőben tároljuk. Bevonhatjuk a tetejét teljesen csokimázzal. Nagyon finom sütemény.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem