Feltöltve:

Joghurtos-zelleres pác

timer 5
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

600-800g húshoz

kis pohár joghurt1 darab
tej100 milliliter
Globus Mustár1 evőkanál
méz1 evőkanál
angolzeller szár3 darab
fokhagymagerezd2 darab
őrölt fehérbors1 csapott teáskanál
16 gramm

1. Elsősorban csirke/pulykamell filéhez, fehér húsú halakhoz ajánljuk.
2. A fenti mennyiséghez 12-16 g (2 csapott tk) sót javaslunk.
3. Süssük kevés Rama Vajas Ízzel, serpenyőben.

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A zellerszárat szeleteljük fel, a meghámozott fokhagymát roppantsuk meg késlappal. Öntsük fel a tejjel és lassú tűzön, kevergetve forraljuk be a felére. A forró tejhez keverjük hozzá a mézet, fehérborsot. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni!

  2. 2. lépés

    A joghurtot és a mustárt keverjük simára, adjuk hozzá a fűszeres tejet.

  3. 3. lépés

    Kenjük be vele a húst, és fóliával lefedve 2 órán keresztül pácoljuk a hűtőben.

  4. 4. lépés

    Sütés előtt ujjainkkal húzzuk a hússzeletekről a pácot.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Zöld teás bögrés sütemény

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokis bögrés sütemény

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0

Grillezett karaj görög pácban

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Grillezett lazac zöldségekkel

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lime-korianderes csirkemell

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0

Mustáros-rukkolás húsgolyók

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0

Fehérboros-kakukkfüves karaj

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

BBQ oldalas

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0

Mexikói barbacoa marharagu

timer 180"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karfiol pecorino sajttal

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0

Túrós-diós-csokis muffin

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás-mákos keksztorta

timer 310"
mood Könnyű
thumb_up 1