Feltöltve:

Joghurtos-zelleres pác

timer 5
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

600-800g húshoz

kis pohár joghurt1 darab
tej100 milliliter
Globus Mustár1 evőkanál
méz1 evőkanál
angolzeller szár3 darab
fokhagymagerezd2 darab
őrölt fehérbors1 csapott teáskanál
16 gramm

1. Elsősorban csirke/pulykamell filéhez, fehér húsú halakhoz ajánljuk.
2. A fenti mennyiséghez 12-16 g (2 csapott tk) sót javaslunk.
3. Süssük kevés Rama Vajas Ízzel, serpenyőben.

Elkészítés

1. lépés

A zellerszárat szeleteljük fel, a meghámozott fokhagymát roppantsuk meg késlappal. Öntsük fel a tejjel és lassú tűzön, kevergetve forraljuk be a felére. A forró tejhez keverjük hozzá a mézet, fehérborsot. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni!

2. lépés

A joghurtot és a mustárt keverjük simára, adjuk hozzá a fűszeres tejet.

3. lépés

Kenjük be vele a húst, és fóliával lefedve 2 órán keresztül pácoljuk a hűtőben.

4. lépés

Sütés előtt ujjainkkal húzzuk a hússzeletekről a pácot.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 4"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem