Feltöltve:

Joghurtos málnabomba xilittel

timer 45
mood Könnyű
person 8 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz1 evőkanál
tojás3 darab
liszt3 evőkanál
joghurt8 dl
sütőpor1 teáskanál
habtejszín2 dl
zselatin2 evőkanál
málna15 dekagramm
xilit15 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A piskótához a tojásokat szétválasztás nélkül egy keverőtálba tesszük a xilittel és gépi habverővel habosra felverjük.

2. lépés

Beletesszük az egy evőkanál vizet, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és óvatosan csomómentesre keverjük kézi habverővel.

3. lépés

Sütőpapírral bélelt formába tesszük, majd szép aranysárgára sütjük.

4. lépés

A krémhez egy kevés vízben elkeverjük az étkezési zselatint, felmelegítjük, majd langyosra hűtjük.

5. lépés

A szoba-hőmérsékletű joghurtokat egy tálba öntjük. Egy keveset kiveszünk belőle, amelyben elkeverjük a langyos zselatint.

6. lépés

A zselatinos joghurtot elkeverjük a többi joghurttal, majd hozzáadjuk a málnát, melyet kicsit előtte összetörünk villával.

7. lépés

Ezután a krémez felverjük a habtejszínt a xilittel és hozzákeverjük óvatosan a joghurtos keverékhez.

8. lépés

A megsült és kihűlt piskótából kiszúrunk egy akkora karikát, amelyik illik majd a tálunkhoz, amelyben a süteményt készítjük.

9. lépés

Egy szilikontálba beleöntjük a krémet és a tetejére, amely majd természetesen a sütemény alja lesz, ráhelyezzük a piskótakarikát.

10. lépés

Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

11. lépés

Másnap egy fél evőkanál zselatint, vizet és xilitet felmelegítünk, majd langyosra hűtünk.

12. lépés

Kifordítjuk a formából a süteményünket és szilikonecset segítségével vékonyan kenünk rá a zselatinból, majd azzal ráragasztjuk sűrűn az egész málnaszemeket is.

13. lépés

Joghurtos málnabomba xilittel elkészítés 13. lépés képe

Cukormentes tejszínhabbal tálaljuk a málnás-joghurtos szeleteket.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem