Joghurtos indiai brokkoli
Joghurtos indiai brokkoli
  • timer15 perc
  • moodKönnyű
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • joghurt - 1 darab
  • brokkoli - 600 gramm
  • citrom - 1 darab
  • újhagyma - 2 darab
  • korianderzöld - 1 csokor
  • Knorr Ázsiai joghurtos csirke alap - 1 csomag

Elkészítés:

  1. Szedjük a megmosott brokkolit rózsáira és sós, lobogó vízben főzzük roppanósra kb. 3 perc alatt. Ha fagyasztottat használnánk, akkor 1 perc elegendő. Szűrjük le, az edény alján hagyjunk kevés (1-1,5 dl) főzővizet.
  2. A megmaradt főzővízben keverjük el a joghurtot egy habverővel, keverjük hozzá a Knorr Ázsiai joghurtos csirke alapot és forraljuk fel. Adjuk hozzá a brokkolit és pároljuk készre a mártásban 5 perc alatt. Reszeljük le a citrom héját. A végén csavarjunk bele a fél citrom levét és szórjuk meg reszelt citromhéjjal.
  3. Vékonyra vágott újhagymával és frissen aprított korianderlevéllel megszórva tálaljuk. Kínálhatjuk előételként, köretként, esetleg önálló, könnyű, húsmentes főfogásként.