Joghurtos csirke curry
Joghurtos csirke curry
  • timer160 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • chili paprika - 0.5 teáskanál
  • csirkemell filé - 2 darab
  • natúr joghurt - 200 gramm
  • paradicsom - 2 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • babérlevél - 1 darab
  • édes paprika - 0.5 teáskanál
  • 20%-os tejföl - 100 gramm
  • friss gyömbér - 1 darab
  • piros kaliforniai paprika - 1 darab
  • római kömény - 1 teáskanál
  • koriander zöld - 1 csokor
  • garam masala - 1 teáskanál
  • kurkuma - 1 teáskanál
  • curry por - 1 teáskanál
  • koriander mag - 1 teáskanál
  • KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke - 1 csomag

Elkészítés:

  1. Készítsük el a pácot: a joghurtot keverjük össze a Sült csirke fűszerkeverékkel, curryvel, köménnyel, kurkumával, korianderrel és babérlevéllel. Kockázzuk fel a csirkemellet és tegyük a pácba, majd hagyjuk pihenni kb. 2 órát.
  2. A paradicsomot daraboljuk apróra és keverjük össze a tejföllel. A gyömbért pucoljuk meg és reszeljük le, majd adjuk a tejfölös paradicsomhoz.
  3. A hagymát vágjuk negyedekre, a paprikát csíkokra, majd mindkettőt pirítsuk meg olajon. Adjuk hozzá a chilit és az édes paprikát.
  4. Adjuk hozzá a pácolt húst és a tejfölös paradicsomot. Főzzük puhára kb. 30 perc alatt. A végén adjuk hozzá a garam masalát is. Szórjuk meg friss koriander zölddel. Tálaljuk hosszú szemű rizzsel.