Feltöltve:

Joghurtos burgonyakrémleves

timer 30
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

burgonya50 dekagramm
Rama Vajas Íz5 dekagramm
közepes póréhagyma1 darab
Knorr Zöldségleveskocka3 darab
babérlevél2 darab
őrölt fehérbors1 kávéskanál
őrölt szerecsendió1 kávéskanál
fokhagymagerezd2 darab
kis pohár joghurt1 darab
tojássárgája2 darab

A burgonyakrémlevesről
Burgonyakrémleves? Akár úgy is gondolhatunk rá, mint a magyar konyha egyik alapvető étele. Elkészítési módja konyháról konyhára változik, de népszerűsége töretlen. Ez annak is betudható, hogy rendkívül egyszerű a burgonyakrémleves előállítása, könnyen igazítható egy adott család ízléséhez vagy éppen valamilyen diétás étrendhez.
Mi most egy joghurtos változatot mutatunk be nektek, de elkészíthető akár tejszínnel vagy tejföllel is. Szerencsére a laktózérzékenyeknek sem kell burgonyakrémleves nélkül maradniuk, hiszen a fenti termékek közül mindegyiknek megtalálhatjuk a mentes változatát a legtöbb üzlet polcain.
A burgonyakrémleves esetében fontos kérdés a fűszerezés! Mivel dobjuk fel a levest? A szerecsendió például fantasztikusan kiemeli a burgonyakrémleves ízeit. Ugyanakkor az édeskömény vagy a majoránna is jó választás lehet.
Ejtsünk pár szót a feltétekről, levesbetétekről is. Burgonyakrémleves és pirított bacon? Egyszerűen tökéletes párosítás! Remekül mennek hozzá a különböző sajtok is, szeletelhetünk bele camambert darabokat, de a merészebbek akár valamilyen nemespenésszel érlelt sajttal is kipróbálhatják a burgonyakrémlevest. Érdekes ízvilágot kaphatunk, ha szárított paradicsom darabokkal gazdagítjuk az ételt.
A tetejére karikázhatunk póréhagymát, de megszórhatjuk snidlinggel vagy petrezselyemzölddel is a burgonyakrémlevest. Ha kedveljük az olajos magvakat, próbáljuk ki a pirított diót, mely szintén remekül kiegészíti a leves ízét. A burgonyakrémleves, pirított dió, roquefort sajt kombináció például tuti befutó!

Elkészítés

1. lépés

A margarint olvasszuk fel, a póréhagymát fehér részét vágjuk vékony karikákra. A zöld részt tegyük félre.

2. lépés

A felkarikázott hagymát adjuk a margarinhoz, ízesítsük egy csipet sóval és fedő alatt pároljuk 4-6 percig, lassú, közepes lángon.

3. lépés

Ezalatt a burgonyát hámozzuk meg vágjuk szeletekre, a fokhagymát aprítsuk fel. Adjuk a póréhagymához. Pároljuk együtt további 3-4 percig.

4. lépés

Szórjuk rá a borsot, szerecsendiót, keverjük át és öntsük fel 1.5 hideg vízzel, adjuk hozzá a leveskockákat, főzzük 25 percen keresztül.

5. lépés

A lét szűrjük át, a krumplit egy merőkanállal passzírozzuk át a szűrőn. Ne használjunk botmixert, mert a leves nyúlós, ragacsos lesz.

6. lépés

A levest forraljuk ki. Ízlés szerint kevés Delikáttal utóízesíthetünk. Húzzuk félre a tűzről. A joghurtot keverjük simára a tojássárgákkal. Adjuk a leveshez. Ne forraljuk újra.

7. lépés

Tálaljuk az aprított póréhagyma zölddel a tetején.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem