Joghurtos bazsalikomos csirke
Joghurtos bazsalikomos csirke
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell filé - 40 dekagramm
  • natúr joghurt - 2 dl
  • napraforgó étolaj - 3 evőkanál
  • friss bazsalikom levél - 10 darab
  • előfőzött hosszúszemű rizs - 25 dekagramm
  • Knorr Tejszínes fokhagymás csirke alap - 1 csomag
  • kaliforniai paprika (sárga, piros, zöld) - 3 darab
  • hántolt tökmag - 4 evőkanál

Elkészítés:

  1. A csirkemelleket egy hosszanti vágással nyissuk szét, ízesítsük ételízesítővel, és az olajon süssük elő. Ezalatt a paprikákat csumázzuk ki, vágjuk kockára.
  2. A hússzeleteket vegyük ki, a visszamaradt zsiradékon a paprikákat erős lángon pirítsuk meg, majd öntsük hozzá a 1,5 dl vízben és a joghurtban elkevert Alapot.
  3. Tegyük vissza a hússzeleteket, közepes lángon időnként megkeverve főzzük 4-6 percig. Majd legvégül szórjuk bele a finomra vágott bazsalikomleveleket.
  4. Mindeközben főzzük készre a rizst és keverjünk hozzá a szárazon pirított tökmagot.