Feltöltve:

Joghurtkrémes torta

timer 70
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás5 darab
kristálycukor25 dekagramm
kakaópor3 dekagramm
finomliszt30 dekagramm
olaj80 milliliter

A formához

Ráma1 darab
rétesliszt1 darab

A krémhez

zselatinlap1 csomag
habtejszín500 milliliter
natúr joghurt40 dekagramm
porcukor15 dekagramm
gyümölcs (én ribizlivel készítettem)40 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tojásokat keverjük habosra a kristálycukorral. Óvatosan dolgozzuk bele a kakaóporral elvegyített lisztet és a 70 ml langyos vízzel elvegyített olajat. A tortaformát alaposan kenjük ki Ramával és szórjuk meg liszttel. Töltsük bele a kakaós tésztát, a felszínét simítsuk el, majd süssük 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig. Közben a krémhez a zselatint áztassuk be 1,5 dl hideg vízbe, hagyjuk megduzzadni, majd melegítsük meg és oldjuk fel. A joghurtot keverjük össze a cukorral, valamint a zselatinnal és forgassuk bele a tejszínhabot. A tortalapot hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen vágjuk kétfelé. Az alsó lapon osszuk el a tejszínes krém felét, tegyük rá a gyümölcsöket, majd kenjük rá a krém másik felét, végül morzsoljuk rá a felső lapot. A kész tortát megszórhatjuk porcukorral.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem