Feltöltve:

Jin-jang torta

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Alsó lap

étk. keményítő1.5 evőkanál
darált mandula10 dekagramm
sütőpor1 csomag
liszt2 evőkanál
porcukor15 dekagramm
1 csipetnyi
tojásfehérje5 darab

Főzött csokoládékrém

Ráma25 dekagramm
reszelt csokoládé10 dekagramm
rum3 cl
vaníliás cukor0.5 csomag
kakaópor1 evőkanál
porcukor20 dekagramm
tojássárgája5 darab

Felső lap

tojás szétválasztva3 darab
sütőpor1 csomag
liszt15 dekagramm
forró víz4 evőkanál
citrom reszelt héja és leve1 darab
porcukor18 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom levét és lassacskán a forró vizet. Végül a sütőporos, szitált lisztet is, amelyben elkevertük a citromhéjat, majd jól kidolgozzuk. A tojások keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk a sárga masszába.

  2. 2. lépés

    A tésztát egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és előmelegített 180-200 fokos sütőben tűpróbáig sütjük, kb. 30 percig. Ha túl hamar barnul a teteje, takarjuk le alufóliával. A tojások fehérjéjét felverjük pici sóval. Amikor már szép habos, kanalanként adagolva hozzáadjuk a cukrot és kemény habot készítünk belőle. A többi száraz adalékot elkeverjük egymással, majd a tojásfehérje habjába forgatjuk óvatosan.

  3. 3. lépés

    A tésztát egy alul sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékletű, kb. 180 C°-os sütőben kisütjük 25 perc alatt. A formában hagyjuk kihűlni rácsra téve, majd a tortaforma oldala mentén késsel meglazítjuk a tésztát és kiborítjuk.

  4. 4. lépés

    Főzött csokoládékrém készítése. A tojásokat a cukorral és a kakaóporral folyamatos kevergetés mellett, gőz fölött elkezdjük főzni. Mikor már kellően meleg, az előre feldarabolt étcsokoládét is a masszához adjuk és tovább főzzük. Akkor jó, ha már maga a krém is gőzölög és érezzük a csokoládé finom illatát. Állagban nem fog változni, a hűlés során fog besűrűsödni. Ekkor lehűtjük és ha kihűlt, a kihabosított Ramát is hozzákeverjük.

  5. 5. lépés

    A torta összeállítása: süssük meg a tortát. Gyúrjuk meg a marcipánt és készítsük el a csokikrémet. Ha kihűlt a torta, vágjuk ketté, kenjük meg az alsó réteget baracklekvárral, erre kerül a kinyújtott marcipánréteg, melyet kenjünk meg a csokikrémmel.

  6. 6. lépés

    Tegyük rá a felső tortalapot és a torta oldalát, illetve tetejét szintén kenjük meg lekvárral, majd borítsuk be a tortát a maradék kinyújtott marcipánnal.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0