Jehudiel - zsurek krumplival
Jehudiel - zsurek krumplival
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1 liter
  • tejföl - 1 darab
  • liszt - 1 evőkanál
  • szárított gomba - 10 gramm
  • fehérrépa - 1 darab
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab
  • kefír - 500 milliliter
  • gerezd fokhagyma - 1 darab
  • zeller - 1 darab
  • szójaolaj vagy napraforgó olaj - 2 evőkanál
  • savanyÍtott árpaliszt - 1 darab

Elkészítés:

  1. ÖblÍtsd le a gombát, áztasd be és főzd meg abban a vÍzben, amelyben beáztattad. Vágd csÍkokra.
  2. A zellert és a fehérrépát főzd meg a Knorr zöldségleves kockákból és a zöldségekből készÍtett alaplében. Mixeld össze.
  3. Add hozzá a kefÍrt, a gombákat az alapléhez. Zúzd össze sóval a fokhagymát és a savanyÍtott árpalisztből készÍtett lével add a leveshez.
  4. Az olajban oldd fel a lisztet, dolgozd el tejföllel. Add a leveshez, forrald fel. ÍzesÍtsd. Külön főtt burgonyával tálald.