Jégkrém kosárkák
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • hideg Rama Vajas Íz - 25 dekagramm
  • liszt - 50 dekagramm
  • Dr. Oetker Sütőpor - 1 csomag
  • cukor - 12 dekagramm
  • Dr. Oetker Vanillincukor - 1 csomag
  • só - 1 csipetnyi
  • tojássárgája - 2 darab
  • tejföl - 1 pohár

A tálaláshoz:

  • Carte d'Or Madártej jégkrém - 1 darab
  • Carte d'Or Gelateria Csokoládés Brownie jégkrém - 1 darab
  • friss málna - 1 pár szem

A tészta kakaós feléhez:

  • holland kakaópor - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. Egy nagy tálban szitáljuk át a lisztet. Keverjük hozzá a sütőport, a cukrot és a vanillincukrot. Felezzük el, és tegyük két külön edénybe. Az egyik lisztes keverékben morzsoljunk el 12,5 dkg hideg Rama Vajas Ízt. A bekevert liszt másik feléhez szitáljunk hozzá 2 evőkanál holland kakaóport, majd morzsoljuk el a maradék Rama Vajas Ízzel. Adjunk hozzájuk 1-1 tojássárgáját, fél-fél doboz tejfölt, majd gyúrjuk a tésztákat addig, amíg összeállnak. Fordítsunk fejjel lefelé egy fém muffinformát, hogy a tésztát majd kívülről helyezhessük a formákra. Kenjünk meg minden második formát Rama Vajas Ízzel, majd fedjük be tésztával, úgy, hogy kosárkát formázzon. Süssük készre 180 °C-ra előmelegített sütőben, körülbelül 12 perc alatt. Hagyjuk kihűlni a formán. 10-12 kosárka lesz belőle.
  2. Kihűlés után a kakaós kosárkákat tálaljuk Carte d'Or Madártej, a fehér kosárkákat Carte d'Or Gelateria Csokoládés Brownie jégkrémmel, szórjuk meg friss málnával, díszítsük mentalevéllel.