Feltöltve:

Jéghercegnő torta

timer 40
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

búzaliszt75 gramm
cukor25 gramm
lágy Rama50 gramm
tojássárgája (közepes méretű)1 darab

Tojáshab

cukor50 gramm
vanillincukor1 csomag
tojásfehérje (közepes méretű)1 darab

Ezenkívül

étcsokoládé100 gramm

Töltelék

fehér csokoládé100 gramm
hideg habtejszín500 gramm
instant zselatinfix1 csomag
cukor75 gramm
vanillincukor1 csomag
reszelt citromhéj1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Tészta: a lisztet egy keverőtálba szitáljuk, a tésztához való többi hozzávalót hozzáadjuk, és az egészet egy konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton egységes tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába tesszük, elsimítjuk, megszurkáljuk villával, a sütő alsó harmadába csúsztatjuk, majd megsütjük. Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve), légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve), gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve), sütési idő: kb. 10 perc. Sütés után a tésztát hagyjuk kihűlni, a sütőformát levesszük róla.

  2. 2. lépés

    Tojáshab: a cukrot összekeverjük a vanillincukorral. A tojásfehérjét konyhai robotgéppel félkeményre felverjük. A cukorkeveréket lassan a habhoz adjuk, és keményre felverjük. A habot egy 8 mm-es csőátmérővel rendelkező nyomózsákba töltjük, és kis pöttyöket nyomunk a sütőpapírral kibélelt tepsibe.

  3. 3. lépés

    Ezután a tepsit a sütő alsó harmadába csúsztatjuk. Alsó és felső sütés: kb. 140 °C (előmelegítve), légkeveréses: kb. 120 °C (előmelegítve), gáz: 1-2 fokozat (előmelegítve), sütési idő: kb. 25 - 35 perc. A habcsókocskákat sütés után a sütőpapíron hagyjuk kihűlni.

  4. 4. lépés

    A tészta köré sütőpapírral kibélelt sütőformát teszünk. 50 g étcsokoládét durva darabokra törünk, és vízfürdő felett kis lángon megolvasztunk. Az olvadt csokoládét kicsit hagyjuk hűlni, ezután a tésztaalapot megkenjük vele, és hagyjuk megkeménykedni rajta.

  5. 5. lépés

    Töltelék: a fehér csokoládét lereszeljük. A habtejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a zselatinfixet, majd a cukorral, vanillincukorral és a citromhéjjal elkeverjük.

  6. 6. lépés

    A habcsókocskák egy részét, (maximum tízet), és a fehér csokoládés reszeléket belekeverjük a tejszínhabba. Ezt a masszát a tortaformában lévő tésztaalapra kenjük, elegyengetjük.

  7. 7. lépés

    A megmaradt habcsókokat ízlésesen a hab tetejére helyezzük, majd az egészet megszórjuk a maradék étcsokoládé reszelékével. A tortát legalább 5 óráig hűtjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre