Feltöltve:

Jani mama zserbója

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt55 dekagramm
Ráma30 dekagramm
tojássárgája2 darab
tojás1 egész
cukor2 evőkanál
élesztő2 dekagramm

A töltelékhez

darált dió50 dekagramm
rum1 dl
tej0.5 liter
porcukor0.5 kilogramm

A mázhoz

cukor20 dekagramm
víz0.5 dl
kakaó2 evőkanál
Ráma10 dekagramm

Egyéb szükséges hozzávaló

jóféle házi baracklekvár0.5 kilogramm

Elkészítés

1. lépés

A tészta elkészítése: a lisztet, a Ramát, és a tojást összekeverjük. Hozzáadjuk a cukros tejben felfuttatott élesztőt, összegyúrjuk egy csomag sütőporral és annyi tejjel, amennyit felvesz. Három egyenlő részre osztjuk a tésztát. A töltelék elkészítése: a tejben felfőzzük a diót a porcukorral és a rummal. Ha szükséges, tejet még lehet hozzáönteni, a lényeg hogy egy jól kenhető masszát kapjunk, de ne legyen folyós. A máz elkészítése: a cukrot a vízzel felfőzzük, majd hozzáadjuk a kakaót és a Ramát, de lehet használni készen kapható csokimázat is. A tepsit Ramával kikenjük és liszttel meghintjük, majd a tepsibe a következő sorrend szerint rakjuk: tészta, lekvár, dió, tészta, lekvár, dió, tészta. Sütés előtt fél órát pihenni hagyjuk, majd megsütjük. Ha kihűlt rátesszük a csokimázat. Bonyolultnak tűnhet, de nem az és nagyon finom.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem