Ízletes padlizsánsaláta joghurtszósszal a Saláták kategóriában
A salátaöntet port kikeverjük a natúr joghurttal, majd a hűtőbe tesszük felhasználásig.
A padlizsánt lemossuk, letöröljük, hosszában vékonyan felszeleteljük és besózzuk. Állni hagyjuk 15 percig, majd leitatjuk róla a nedvességet. 3 evőkanál felhevített olívaolajon mindkét oldalán aranybarnára sütjük, majd lecsöpögtetjük.
A fokhagymát zúzzuk, a paradicsomokat négybe vágjuk, a bazsalikom leveleit hozzátépkedjük, összekeverjük a megmaradt olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és a tálra rendezett padlizsánszeletekre halmozzuk.
Tálaláskor az ízletes padlizsánt meglocsoljuk a joghurtos szósszal, majd friss fehér kenyérrel kínáljuk.