Feltöltve:

Ízes bukta, ahogy nagymamáink készítették

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

liszt50 dekagramm
élesztő2 dekagramm
tojássárgája2 darab
tej3 dl
Ráma6 dekagramm
porcukor5 dekagramm
1 csipetnyi
lekvár a töltéshez25 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

1 dl langyos tejjel 1/2 dkg cukorral, az élesztővel, és 3 kanál liszttel kovászt készítünk. A tojássárgákat a cukorral elkeverjük, hozzáöntjük a tejet, amiben a sót feloldottuk. A liszt közepébe mélyedést készítünk, és abba öntjük a hozzávalókat a kovásszal együtt. Fakanállal vagy kézzel jól kidolgozzuk, hogy hólyagos legyen, és hozzáöntjük az olvasztott zsírt vagy Ramát és azzal is jól eldolgozzuk. Langyos helyen 1 óráig kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, gyengén átgyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk, 8-10 cm-es négyszögekre vágjuk. Közepébe gyümölcsízt teszünk és összecsavarjuk, majd Ramával kikent tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük. Tetejét zsírral vagy Ramával megkenjük, fél óráig kelesztjük, majd közepesen forró sütőben megsütjük. Sütés után deszkára borítjuk, de csak tálalás előtt szedjük szét.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem