Feltöltve:

Ivett szelet

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tetejére

tojásfehérje3 darab
porcukor15 dekagramm
csokireszelék1 darab

A tésztához

tojás8 darab
kristálycukor16 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
liszt8 evőkanál
darált dió8 evőkanál

A krémhez

tojássárgája3 darab
porcukor20 dekagramm
liszt20 dekagramm
tej3.5 dl
vaj vagy Rama margarin20 dekagramm
kristálycukor20 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A 8 tojásfehérjét a 16 kanál cukorral habosra keverünk. A fél csomag sütőport, a 8 tojássárgáját, a 8 kanál lisztet és a 8 kanál darált diót adjuk hozzá. Süssük ki két tepsiben vagy egyben, és vágjuk ketté a tésztát. 20-30 dkg kristálycukorból (lehet több is) égetett cukrot készítünk, és a két lap tetejére öntjük.

2. lépés

Krém: 3 db tojássárgáját 20 dkg porcukorral elkeverünk. 20 lisztből és 3,5 dl tejből pépet főzünk. Miután kihűlt, hozzáadjuk a 20 dkg vajat vagy margarint, és simára keverjuk. Az egyik karamellás lapra rákenjük a krémet, és ráborítjuk a másik lapot úgy, hogy a karamellás fele a krém tetejére kerüljön. Egy napig hűtőbe tesszük. Pihentetés után könnyen szeletelhetjük, mivel karamell visszalapul.

3. lépés

Tetejére: 3 db tojásfehérjét,15 dkg cukorral gőz fölött habosra verjük, majd a tészta tetejére simítjuk. Végül csoki reszelékkel díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem