Feltöltve:

Isli fánk, klasszikus ischler

timer 90
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

cukor90 gramm
liszt300 gramm
Ráma200 gramm
tojássárgája1 darab
dió, vagy mandula ledarálva100 gramm
vaníliás cukor1 csomag
1 csipetnyi
lekvár a két lap közé1 pár kanál
étcsoki100 gramm
étolaj2 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Gyúrjunk omlós, formálható tésztát: a lisztet és a Ramát összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a diót és a tojássárgát. Nyújtsuk a tésztát 3 mm vastagra, majd szaggassuk ki pogiszaggatóval. Az így kapott formákat addig sütjük 170-180 fokon, amíg rózsaszín nem lesz a tészta. Vigyázat, gyorsan vörösödik. Ha mind kisült, kettesével a lapokat a kiválasztott lekvárral összeragasztjuk. Csokimáz: a csokit kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az étolajat. A csokiöntettel bevonjuk az ischlereket. Hagyjuk hűlni, amíg a csoki megdermed és a tészta megpuhul. Jó étvágyat.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0