ISLER
ISLER
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • finomliszt - 20 dekagramm
  • őrölt mandula, vagy dió - 15 dekagramm
  • Ráma - 20 dekagramm
  • porcukor - 10 dekagramm
  • tojás - 1 darab

Töltelék

  • baracklekvár - 20 dekagramm

Bevonathoz

  • étcsokoládé - 20 dekagramm
  • Ráma - 6 dekagramm

Elkészítés:

  1. A lisztet a mandulával, vagy dióval összekeverjük, majd a Ramával és a porcukorral gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Minimum 1 órára, de még jobb, ha egész éjszakára, hűtőbe tesszük. Sütéskor enyhén belisztezett gyúrólapon, kb.4 mm vastagságúra kinyújtjuk és egy 10 centi átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben, közepes lángon szép világosbarnára sütjük, majd hűlni hagyjuk. A tésztakorongok felét lekvárral megkenjük, kettőt összeragasztunk. A bevonathoz való étcsokoládét a Ramával együtt vízgőzre állítjuk, és felolvasztjuk. Az islerekre kb. 2 evőkanálnyit locsolunk belőle, és vízbe mártott késsel eligazgatjuk a tetejükön. Körben annyi csorogjon le róluk, hogy az oldalukat is bevonja.