Feltöltve:

ISLER

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

finomliszt20 dekagramm
őrölt mandula, vagy dió15 dekagramm
Ráma20 dekagramm
porcukor10 dekagramm
tojás1 darab

Töltelék

baracklekvár20 dekagramm

Bevonathoz

étcsokoládé20 dekagramm
Ráma6 dekagramm

ISLER a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A lisztet a mandulával, vagy dióval összekeverjük, majd a Ramával és a porcukorral gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Minimum 1 órára, de még jobb, ha egész éjszakára, hűtőbe tesszük. Sütéskor enyhén belisztezett gyúrólapon, kb.4 mm vastagságúra kinyújtjuk és egy 10 centi átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben, közepes lángon szép világosbarnára sütjük, majd hűlni hagyjuk. A tésztakorongok felét lekvárral megkenjük, kettőt összeragasztunk. A bevonathoz való étcsokoládét a Ramával együtt vízgőzre állítjuk, és felolvasztjuk. Az islerekre kb. 2 evőkanálnyit locsolunk belőle, és vízbe mártott késsel eligazgatjuk a tetejükön. Körben annyi csorogjon le róluk, hogy az oldalukat is bevonja.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem