porcukor | 10 dekagramm |
---|---|
liszt | 30 dekagramm |
Ráma | 20 dekagramm |
tojássárgája | 1 darab |
darált dió, (elhagyható, de sokkal finomabb vele) | 1 marék |
vaníliás cukor | 15 gramm |
citrom reszelt héja | 1 darab |
narancs lereszelt héja | 1 darab |
piros lekvár | 1 üvegcse |
---|---|
tortabevonó csokoládé | 1 tábla |
olaj a csoki hígításához | 1 kevés |
Isler recept.
A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, majd beletesszük a porcukrot és az összes többi alapanyagot. Gyorsan kell összegyúrni, majd min 35 percre hűtőbe kell pihentetni. Ez nagyon fontos. Ha kipihente magát a tésztánk, kinyújtjuk 0.5 cm vastagra, kiszaggatjuk, majd tepsibe rakjuk és 180 fokon kisütjük. Ha kihűltek piros színű lekvárral betöltjük és összeillesztjük. Hagyjuk állni 30-40 percet, majd olvasztott csokiba mártjuk és mandulával, dióval, kókusszal, cukorgyönggyel, díszítjük. Ha megdermedtek hagyjuk pihenni, hogy megpuhuljon a tészta. Ebből a tésztából kell csinálni a linzert is. A különbség, hogy virág kiszúróval szúrjuk ki és minden másodiknak lukat szúrunk a közepébe, majd sárga színű lekvárral töltjük. Porcukorral díszítjük.