Isler
Isler
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 40 dekagramm
  • sütőpor - 1 darab
  • porcukor - 20 dekagramm
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • citrom leve - 0.5 darab
  • vaníliás cukor - 2 csomag
  • egész tojás - 2 darab
  • Ráma - 24 dekagramm

Tetejére

  • étcsokoládé - 1 darab
  • Ráma - 1 evőkanál
  • kókuszreszelék - 1 darab

A tepsi kikenéséhez

  • Ráma - 1 darab

Az összeragasztásához

  • lekvár - 1 darab

Elkészítés:

  1. A tésztához valókat egy nagy tálba tesszük, a hideg Ramát darabkákra vágjuk, és úgy adjuk hozzá. A hozzávalókat összemorzsoljuk, (jobb morzsolni, mint gyúrni, a tészta jobb, omlósabb lesz). Egy gyúródeszkán nyújtófával kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, majd szaggatóval kiszaggatjuk párosan. Ramával kikent, lisztezett gyúródeszkára tesszük a linzereket, és langyos sütőben megsütjük. Ha megsült, és kihűlt, lekvárral összeragasztunk egy aljat és egy tetejét. Tetejére csokimázat teszünk, (egy kis ét tortabevonót megolvasztunk harmadannyi Ramával kis tűz felett, majd fejjel lefele belemártjuk az összeragasztott isler szeleteket. Amíg folyékony a tetején a csokimáz, a közepére kis kókuszreszeléket szórunk.