Isler
Isler
  • timer110 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Ráma - 28 dekagramm
  • liszt - 28 dekagramm
  • porcukor - 14 dekagramm
  • só - 1 csipetnyi
  • őrölt dió - 18 dekagramm

krem

  • Ráma - 30 dekagramm
  • porcukor - 8 dekagramm
  • főzőcsoki - 12 dekagramm
  • rum - 1 darab
  • ribizlilekvár - 1 darab

Tetejére

  • tortabevonó étcsoki - 20 dekagramm
  • étolaj - 5 evőkanál

Elkészítés:

  1. A 28 dkg Ramát, a lisztet, diót, porcukrot, csipetnyi sót simára gyúrom, és 2 órát hideg helyen pihentetem. 30 dkg Ramát a 8 dkg porcukorral habosra keverem, majd a langyosra melegített csokit és rumot is hozzákeverem. A tésztát 4 mm-re nyújtom, és kb. 10 cm-es körökre szaggatom, majd világosra sütöm. A tészták felét lekvárral kenem meg, utána megkenem a krémmel, rá a másik tésztalap, végül csokimázzal bevonom. Dióval, vagy vágott pisztáciával díszítem.