Feltöltve:

Isler

timer 75
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A linzertésztához

liszt300 gramm
Rama Vajas Íz200 gramm
porcukor100 gramm
darált dió50 gramm
tojássárgája2 darab
Dr. Oetker Vanillincukor0.5 csomag
1 csipetnyi
fahéj (ízlés szerint)0.5 teáskanál

A bevonáshoz

áfonyalekvár100 gramm
étcsokoládé300 gramm

Sütéshez

Sütési idő 15 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája sütőpapírral bélelt lemez

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, és fóliába csomagolva tegyük hűtőbe fél órára.

  2. 2. lépés

    Amíg a tészta hűl, melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra, és egy sütőlemezt béleljünk ki sütőpapírral.

  3. 3. lépés

    A lehűtött tésztát nyújtsuk ki fél cm vastagra, és szúrjunk ki belőle kerek lapokat, majd helyezzük őket a sütőlemezre. Előmelegített sütőben süssük őket 10 percig, amíg a szélük kezd aranybarna lenni. Ezután vegyük ki őket, és hagyjuk teljesen kihűlni.

  4. 4. lépés

    Ha az islerkarikák kihűltek, kettesével töltsük össze őket áfonyalekvárral (bármilyen más, fanyar lekvár is jó, pl. ribizli, de ízlésünk szerint, akár baracklekvárt is használhatunk), és tegyük hűtőbe dermedni kb. 1 órára.

  5. 5. lépés

    Olvasszuk meg az étcsokoládét vízgőz felett vagy mikróban, mártsuk bele a mázba a töltött islereket, majd tegyük rácsra őket. Az islereket ezután hűtsük egészen addig, amíg a csokoládémáz teljesen meg nem dermed.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem