Ischler
Ischler
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 40 dekagramm
  • sütőpor - 1 darab
  • porcukor - 20 dekagramm
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • citrom leve - 0.5 darab
  • vaníliás cukor - 2 csomag
  • egész tojás - 2 darab
  • Rama + egy pici a tepsik kikenéséhez - 24 dekagramm
  • lekvár az összeragasztáshoz - 1 kevés

Tetejére

  • étcsokoládé - 1 darab
  • Rama a tepsi kikenéséhez - 1 kevés
  • kókuszreszelék - 1 darab

Elkészítés:

  1. A tésztához valókat egy nagy tálba tesszük, a hideg Ramát darabkákra vágjuk és úgy adjuk hozzá. A hozzávalókat összemorzsoljuk, jobb morzsolni, mint gyúrni, mert a tészta jobb, omlósabb lesz. Egy gyúródeszkán nyújtófával kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, majd szaggatóval kiszaggatjuk párosan. Ramával kikent és lisztezett sütőlapra tesszük a linzereket és langyos sütőben megsütjük őket. Ha megsültek és kihűltek, lekvárral összeragasztunk egy-egy korongot. Tetejére csokimázat teszünk, (egy kis ét tortabevonót megolvasztunk harmadannyi Ramával kis tűz felett), majd fejjel lefelé belemártjuk az összeragasztott ischler szeleteket. Míg folyékony a tetején a csokimáz, a közepére kis kókuszreszeléket szórunk. Általában csak másnapra puhul meg a levegő páratartalmánál fogva. Sokáig eláll.