Ischler
Ischler
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • porcukor - 20 dekagramm
  • Ráma - 40 dekagramm
  • liszt - 56 dekagramm
  • durvára tört dió - 20 dekagramm
  • fahéj - 2 kávéskanál

Bevonathoz

  • étcsoki - 1 darab

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra, a tepsibe sütőpapírt teszünk. A diót nyújtófával minél jobban összetörjük, majd a tészta összes összetevőjét egy tálba tesszük, és egyneműre gyúrjuk, (ha túlgyúrjuk, törni fog, ezt próbáljuk elkerülni). Ezután a hűtőben pihentessük 10 percen át a tésztát, majd nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagra. Egy kerek kb. 75 mm átmérőjű kiszúróval szúrjuk ki az ischlereket, és tegyük őket sütőlemezre, végül süssük meg 5-10 perc alatt. Ügyeljünk, hogy szép világosak maradjanak a kisült korongok. Ha kisültek és teljesen kihűltek, töltsük meg őket dzsemmel, ha szükséges keverjük habverővel simára a dzsemet a töltés előtt, majd egy napig hagyjuk állni a betöltött ischlereket. Egy nap elteltével a bevonás következik. A csokoládét vízgőzön olvasszuk fel. Ha a csoki túl sűrű, egy kevés étolajjal lehet hígítani, de jól el kell keverni, mert különben csíkos lesz a csokoládénk. Ügyeljünk, hogy a bevonat minél vékonyabb legyen.