Feltöltve:

Ischler

timer 40
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

porcukor20 dekagramm
Ráma40 dekagramm
liszt56 dekagramm
durvára tört dió20 dekagramm
fahéj2 kávéskanál

Bevonathoz

étcsoki1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sütőt előmelegítjük 200°C-ra, a tepsibe sütőpapírt teszünk. A diót nyújtófával minél jobban összetörjük, majd a tészta összes összetevőjét egy tálba tesszük, és egyneműre gyúrjuk, (ha túlgyúrjuk, törni fog, ezt próbáljuk elkerülni). Ezután a hűtőben pihentessük 10 percen át a tésztát, majd nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagra. Egy kerek kb. 75 mm átmérőjű kiszúróval szúrjuk ki az ischlereket, és tegyük őket sütőlemezre, végül süssük meg 5-10 perc alatt. Ügyeljünk, hogy szép világosak maradjanak a kisült korongok. Ha kisültek és teljesen kihűltek, töltsük meg őket dzsemmel, ha szükséges keverjük habverővel simára a dzsemet a töltés előtt, majd egy napig hagyjuk állni a betöltött ischlereket. Egy nap elteltével a bevonás következik. A csokoládét vízgőzön olvasszuk fel. Ha a csoki túl sűrű, egy kevés étolajjal lehet hígítani, de jól el kell keverni, mert különben csíkos lesz a csokoládénk. Ügyeljünk, hogy a bevonat minél vékonyabb legyen.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem